Tuesday, April 8, 2008

Stand up for a little comedy

Tegnap stand up comedy volt a kollégiumban. Fura, hogy kb. 5 éve alig ismertem ezt a műfajt, kevésbé terjedt el idehaza. Egyébként tulajdonképpen csak azt történt, hogy Hofi lejött a képernyőröl, és átlagemberek dumálnak.

Nagyon támogatom! Nagyon sokat röhögtünk! 

Beliczai Balázs dumált a színpadon elsőnek. Megteremteni a hangulat mindig nagyon nehéz, de neki gyorsan sikerült. Intellektuális poénjai jól illenek Frankeinstein-szörny típusú fejéhez, meg amúgy is, egész megjelenése egy vicc. 




Utána Kiss Ádám következett, aki meglehetősen fikázós hanulatban érkezhetett. Ha jó emlékszem leanyázta a rendőröket, a melegeket, a hidegeket, a cigányokat, Győzike családot. Jah meg diszkósokat. Meg Kiszel Tündit is. Bár őt Beliczai is. Hiába no, Tündikét mindenki...

Semmi mélyen szántó elemzést, filozófiai összefüggést, esztétika, hermeneutikai problémát nem akarok írni a tegnapi stand-up comedyról. Nem is akarom leírni a poénokat. Nem is emlékeztünk azokra, amiken majd megszakadtunk a röhögéstől. Egyszerűen jó volt. Menjetek el Dumaszínházba, hallgassátok őket! 

Ha nem jötettek volna el, sajnálhatjátok, mert 'valszeg a Kerek Úti Napok rendezvénysorozat ennyi volt", hiába lesz még 2 nap a folytatásra, jegyezte meg Dlyé Lyé bölcsen.

Hommage Fábrinak, amiért műsorában megadta a lehetőséget a műfaj kialakulására.

Hommaga Beliczai Balázs & Kiss Ádám!

I'm lovin' it.



(Meta)

No comments: