Friday, April 18, 2008

F-Road

Nem volt mit tenni, haza kellett mennem Kecskemétre; jön a tavasz, kell a ruha, s nem kell a téli. Ekkor kaptam meghívást Tamtól, nem-e mennék el koncetjükre.

Emlékszem Lyé egyszer otthon volt Debrecenben. Nagyon untakozott, már youtube-n cserélgettünk videókat. Azt mondta: nincs már ott semmi érdekes, Pesthez viszonyítva. Igaza volt.

Persze, hogy elmentem, kiváncsi voltam nálunk mi a helyzet. Azt hozzá kell tennem, hogy az F-Road zenekar többsége szegedi, csak Tam kecskeméti. Nem akarom beskatulyázni a műfajt, mert nem is lehet; legyen "a szomszédból jött fiúk kiforratlan zenéje."

A helyszín illet hozzájuk, kis pince, kevés ember, ami soknak tűnt. A koncert kezdése nem ment zökkenő mentesen, késett a dobos, így a fiúk még idegesebbek lettek. Ez nem tett jót nekik, kicsit mereven játszottak. A felszerelés, hangosítás rossz volt, de nem ők tehettek róla, ilyen a hely. Az énekest nem lehetett érteni, egyrészt mert hunglish, másrészt a technika.

A koncepció: egyszerű számok, inkább pesszimista hangulat, kicsit maguknak, meg a haveroknak játszunk, bulizós fíling. Nekem tetszik. Kár, hogy állítólag vége ennek a zenének. Hiába, unatkozunk, és posztposzt kell. Ennél konkrétabban nem tudok belemenni, hallgassátok, mert nem volt rossz. Én egész végig hiányoltam az elektronikát, ezekhez a számokhoz kifejezetten illet volna, mivel jobban ki tudták volna fejezni azokat a hangulatokat, amikről énekeltek.

Ami kifejezetten zavart; ki kéne dolgozniuk a fiúknak valami egységes megjelenést, mert elég komikusnak hatott a gitáros alter-simple megjelenése, a másik gitáros diszkós rucijához. Tam elegáns volt, mint mindig.

Végül néhány megjegyzés a közönségnek; ez nem csendes-ülős gityózásnak indult, nem kellett volna 150 centis tálvolságban ülni, mert így igen távol kerültek "a szomszéd fiúk" a "szomszédoktől". Ez a félkör az elbaszott iskolai első órákra emlékeztetett, amikor hülye névjátékokat játszottunk.

All in all, b+. Jó volt srácok. Néha klissékkel dolgoztak, de összeségében ez kell nekünk, és legalább nem érzem úgy, hogy Kecskemét elhalna.

(Meta)

No comments: