Tuesday, April 8, 2008

The Doors

Elsősorban ez a post azoknak jelent többet, akik velem együtt a Kerekes úti kollégéium 5./B emeletén laknak velem együtt. Persze nem csak nekik.

De te is kiváncsi vagy mi lehet a csukott ajtó mögött. Gyere, mesélek csöppett, mindenki jó oldalát és faszságát!




Csak az 5-ös szám látszik rajta, valójában ez az 501-es szoba. Itt található a folyosó üzenőfala, amire csak azok írnak, akik amúgy szoktak beszélni másokkal a folyosón. Itt lakik Lyé. Elsősorban. Nem, nem skacok, őt csak nézhetitek, (amit nem bánok), mert ő már foglalt. A szobát gazdagítja még Kincső, akinek érdekes a neve, és visszahúzódóan kedves. Hát skacok, ő is foglalt. A harmadik lány, Piri, sokat tanul, mert három szakja is van. Ezért táskásak a szemei. Nem szereti a véres filmeket. Sokat lehet vele beszélgetni újdonságokról, általában, mert szeret beszélni. Pirivel vigyázni kell, mert kicsit elbambulsz és máris rápakolta a könyveit a székedre, asztalodra és az ágyadra. Kati már nem fog itt lakni. Összeköltözött a barátjával. Ő csak kísértet volt itt. Persze eme tény nem gond, mert így az ágya például szárítóként üzemel. Sokszor alszom ebben a szobában.





B/502 = B52. A mi szobánk. Peti és én lakunk itt. Csak ketten, mert Sanyibéla kiköltözött, a 4. lakótársunkat pedig még nem is láttam január óta. A táskáját letette 3 hónappal ezelőtt, azóta nem láttuk. Igazából a legjobb emberrel lakom a folyosón. Polcos Peti felszerelt már 13 polcot, kreatív, jó zenéje van. Amúgy szoftertfejleszt. Ő a folyosó mindenese, ha valami kell valakine a szintről hozzá fordulnak. Van itt minden: teflonspray, szög, csavar, ütvefúró stb. Ráadásul rengeteg helyünk van, mert az egyik ágyat felszámoltuk, csináltunk duplaágyakat. Most is kb. 120 Watt-on hallgatunk progresszív goá-t.





Nem, nem az 503-as szoba következik, mert az nem annyira fontos. Érdekes a folyosólakók szobáinak elhelyezkedése, mivel úgy tűnik, azok akik közelebb laknak az előtérhez, inkább társaságibb emberek. Így van ez Séffel is, aki eme szobában lakik. Őszintén megmondom, nem is tudom mi a rendes neve Séff bátyónak. De minig lehet vele inni, hangsúlyozom mindig, nem csak úgy általában. Jól Csézik is. Itt lakik még Kardos Józsi is, aki onnan kapta nevét, hogy tavaly állandóan fakardokkal játszott. Ezalatt a félév alatt egészen megváltozott. Hosszú hajú, vékony gyerekből, aki utálta, ha valaki legális-illegális kábítószert fogyasztott, tüsihajú, gyúrós, goá-t hallgató, oregánós rendőrkutyát kergető egyetemista lett. Asszimilálódni kell, ha nincs akaraterőd. Ápdét Zoli szintén érdekes figura. Egyetemista hallgató, és testépítő. Alszik, eszik, edz, tanul. Szerintem valami érdekes mentális betegségben szenved, mert minél többet gyúr - így is már csak lapjával fér be az ajtón -, annál gyengébbnek és vékonyabbnal látja magát. Norbi nem sok vizet zavar.



Ez is jó ajtó. Kezdjük Andrissal. Ő mindig iszik, és ha iszik, agresszív lesz. Ezt az agresszív énjét elneveztem Károlynak. Amikor Károlyka megjelenik, megesik, hogy kukák borulnak vagy éppen székek görbülnek meg. De arra is volt példa, hogy Andris másnaposan egy kisebb fajta baltával szelte meg zsemléjét, mivel előző este a kését kettétörte. Egy kis szilánk felsebesítette kisujját, de ő csak enyhén leégette, hogy a vérzés elálljon.
Andrist kedvelem, mert konzervatív beállítottságú, de nem elmebajos Fideszes, olyan régi nemes-dzsentri. Érdeklődő, foglalkoztatják a mindenapi események. Szerintem ő egyfajta katalizátor itt. Séffel állandóan kinn ücsörögnek a folyosón, ügyeletes portársak. Lacás inkább megfontoltabb, bár ő is iszik, leggyakrabban konyakot, meg jól csézik. Társasági ember csak csöndes. Jani kezdetben normálisnak tűnt, de mostanában fura hangokat hallgat, meg eléggé pattog. Kornél is igencsak társasági ember. A lányok szerint neki van a legjobb feneke a folyosón a fiúk között.





Kezdünk a lányosabb ajtók felé haladni. Errefelé szaporodnak az olyan emberek száma, akiket kevésbé ismerek, mivel legtöbbször benn kuksolnak. Gondolom msn-eznek, és azon keseregnak, hogy mennyire unatkoznak, s milyen szar az élet, s persze erről általában a többi - hülye - ember tehet. De ennél a szobánál nem ilyen vészes a helyzet. Ági kedves szelíd lány. Ő is többször kint szokott ülni, csendben kesereg. Itt lakik még Enikő, aki Dénes elmondása szerint nem hülye, de buta. Dénes Enikő barátja. Szintén a szoba lakója 2 lány, az egyik kedves, de már elfelejtettem a nevét, a másikról semmit nem tudok.



Teljes homály, pont annyira lakhatna itt egy Jeti, mint Bill Clinton.



Aranyos macskás ajtó mögötti életről keveset tudok. Anita most is kint van és iszik. Azt hiszem itt él a folyosó házi sárkánya, akinek mindig minden túl hangos.



Ez még jó szoba, bá amióta Dénes Enikővel, István pedig Kincsóvel jár keveset vannak kint abből a szobából. Most elárultam, hogy sok pár található a szinten, akik gyakran mennek együtt zuhanyozni, tehát ha esetleg eljössz hozzánk, mindenféleképpen papucsban zuhanyozz.
Itt van még Jerry, aki nem Tom, és rengeteget iszik. A legjobb csés errefelé. Egyébként nem szeretek csézni.



Itt lakik Bogi, aki erdélyi, beszél románul, magyarul, németül és angolul. Kis máskos, jó helyre kell születni. Ő a folyosó csinibabája, sokaknak tetszik, nekem nem annyira. Van itt még egy lány, aki szokott bulizni, de nem tudom hogy hívják.









Ezek a szobák annyiban tartoznak össze, hogy semmit nem tudok róluk. Lakik itt egy jó csaj, aki általában érdekes ruhákat hord, meg egy rövid hajú leányzó. De amúgy talán Kiszel Tünde is...



Peti után itt laknak a rangidősek. Kápé Jani, aki rapper, Attila, aki mindig telefonál, meg még két férfiú.




Ez is egy fontos ajtó. Általában itt zuhanyoznak a legtöbben, mert sok a pár a folyosón, meg szar a fiú tusoló. Na jó, ne legyünk prűdek, dugnak itt, mint az állat.



A fiú tusoló, ahol én csak egyszer tusoltam, mert rá kell tapadni a csempére, fél percekenént eláll a víz, és ha újraindul hideg. Szar, csak ellopták a kolesz pénzét, hogy valaki sikkaszon.



Bye-bye.

(Meta)

No comments: